Als een levend meidoornoog. Het maakt geen fouten, dus bij tennis bepaalt het de sterren

“Het was mijn dertiende Wimbledon, achtste finales. Toch voelde ik de druk van het publiek, de omgeving. Het is begrijpelijk dat elke regel in eerste instantie een fout probeert te maken. De moeilijkste is op de basislijn waar de meeste ballen naartoe gaan. Je kunt het voor de eerste keer niet zien. Beide tennissers uitstekend geserveerd, verandert in een tegenaanval, de rechter vond plaats ongelooflijke uitwisseling in de tweede set Djokovic leidde 4: 1, op het einde verloor hij 5: 7, de laatste zou kunnen leiden wenden tot één fiftíne en drie sets had kunnen zijn vijf. Andy Murray zich in een interview kort na de vergadering, zei dat hij niet herinneren dat de laatste bal. “

” Het hangt af van hoe je het doet. Bijvoorbeeld, in 2009, heb ik besloten Federer – Rodick, dat speelde in vijf sets te nemen 77 games.Ik kreeg een relatief mooie centrale servicelijn, ik maakte geen fout. In Wimbledon floot ik ook de finale van Nadal – Djokovic en Federer – Murray. Zelfs in deze spellen heb ik alle controversiële ballen correct beoordeeld, ik heb alle wimpers gewonnen, ik had positieve feedback van mijn collega’s. Na zulke gevechten ervaar je de euforie als de winnaar. Nu, het overkwam mij dat de hoofdscheidsrechter mij gerepareerd heeft. In de eerste sessie die Murray diende, zag ik strakke auto’s. De bar is vies, hij voelt druk, hij is blij als het voorbij is en hij heeft geen nieuwe fout gemaakt. Na deze finale voelde ik me duidelijk moe.Het hielp me toen ik hoorde na de wedstrijd dat Hawk-Eye bevestigde mijn oordeel. “

” De Britse tennis fan is vrij beperkt. De centrale rechtbank is niet een dergelijke atmosfeer typisch. Maar als het gaat om het winnen van de titel voor de binnenlandse tennissers na zevenenzeventig jaar…Eerlijk gezegd, de grootste druk milieu ik ervaren tijdens extreem dramatische thuiswedstrijden van onze tennis spelers met Kroaten v Davis Cup in 2005. Als een bar ik letterlijk belde weer in mijn hoofd! Ik zal nooit vergeten het duel El Aynaouiho een barende vrouw op de Australian Open in 2003. De Amerikaanse won in de vijfde set van 21:19! De laatste set duurde ongeveer hetzelfde als de voorgaande vier gecombineerd. Salel mensen.Ik heb een paar van zulke veldslagen meegemaakt waarin ecstasy-kijkers aanwezig zijn. Er zijn gewoon heel belangrijke wedstrijden waarbij je, wanneer je als scheidsrechter van de rechter gaat, een pols van ongeveer vijftien hebt. Ik herinner me mijn eerste wedstrijd op de Australian Open in 1997 tussen Tim Henman en Michael Chang. Toen ik voor het eerst in een kookkubus van tweeënhalve liter was, had ik iets met mezelf te maken. Met de toenemende ervaring van grote games kan de mens echter ook tegen het milieu vechten. Hoewel de scheidsrechter hem niet kan negeren, kan hij hem niet meer zien. “

” Als een arbiter aan de basis staat, kan hij niets zien van tennis. Ik hou van een centrale servicelijn.Hiervoor heb je twee gamma uit, u uitdrukkelijk kijker in de beste positie, waarin de taks acht. “

” Als amateur is niet, zoals een professional die is gewijd aan de full-time ja. Ik bedoel voornamelijk de belangrijkste arbiters die contracten hebben met ATP of WTA.

Voor een persoon die is gewijd aan de besluitvorming als een hobby, de beloning zelf deelnemen aan het prestigieuze evenement, de gelegenheid om grote atleten en gewone mensen te leren kennen, genieten van de sfeer van het land en het toernooi. Als je eraan went, is het net een medicijn. “”

“Heel nuttig. Er is een verschil, als we naar de belangrijkste rechter lijn met Jastrabie oog, of in één van de resterende zestien rechtbanken zonder hawk-eye.Onze prestaties evalueerde de hoofdscheidsrechter, die in de huidige subjectief dorpen de bal anders dan wij, en onze beslissing om vast te stellen kan zien. Ze zullen het niet zo vaak toestaan ​​op de binnenplaats met een hazelnootoog. In plaats van zand onder de supervisie van het systeem. “

” Voor de test van de juistheid van mijn beslissing. “

” Alleen in Parijs, in tegenstelling tot Londen, Melbourne en New York, wordt gespeeld op gravel , waarop de bal een duidelijk, leesbaar spoor achterlaat. Alleen dit jaar, maar ik ben op Wimbledon gehoord dat er ook willen proberen om hawk-eye te introduceren. “

” Het systeem is zo duur dat het alleen de grote toernooien is het mogelijk, en alleen op Centre Court en tonen -courtoch.Wanneer je speelt in hetzelfde toernooi, maar de andere dorpen, hebben andere aandoeningen, zoals speler en scheidsrechter. Als de apparatuur op alle velden stond, zou het eerlijk zijn. Het wordt echter erkend dat in zware, buitengewoon sterk gelijken, die zwaar onder druk spelers en scheidsrechters, Hawk-Eye kan onrecht en agressie als gevolg van deze op te heffen. “

” Elke speler kan zenuwen barsten. Ik herinner me bijvoorbeeld om Jeff Tarango Safina en Marat, die wist denk het bloed, gooi de racket op de grond, vloeken. Op dit moment weet ik niet van een tennisspeler. Ze zijn ook gekraakt met het havikoog en er zijn grote boetes voor overtredingen. Gewoon McEnroe een Connors gedwongen zijn weg naar een systeem van boetes voor onvoldoende respons te creëren.Ik denk dat de huidige spelers zijn ook beter voorbereid mentaal. “

” De Fransen bezet voor enige tijd rechters uitsluitend uit landen waar de Grand Slams plaatsvindt, als beloning gaf de ruimte haar eigen arbiter, die betrokken zijn bij deze activiteit het hele jaar door. Ik heb dit toernooi verschillende keren gerapporteerd, ik denk dat ik Roland Garros nu zou kennen. Mijn hart is Wimbledon. Ik wil met mijn gezin in ieder geval het komende jaar naar Parijs gaan. “

” Elke scheidsrechter hoopt, net zoals elke speler, op grandslam te geraken, het is voor iedereen. Alle toernooien hebben hun charme. De Australian Open is bijvoorbeeld een heel leuk toernooi, vergeleken met Wimbledon met een veel meer ontspannen sfeer, maar Australië is ver weg.Wimbledon is conservatiever, niet zo door elkaar gegooid, het heeft absoluut strenge regels voor kleding, beginnend met gedrag, vasthouden aan het label en reclame verbieden. Spelers mogen alleen in witte kledij op het veld staan. Dit jaar hielp Federer bijvoorbeeld niet eens zeven overwinningen in dit toernooi en het directeurship verbood hem om de tweede ronde in te voeren in oranje-sneaker sneakers waarin hij soepel de eerste ronde doorkruiste. Wimbledon is uniek in zijn eigen atmosfeer, die voortkomt uit geweldige tradities en het oudste toernooi ter wereld is. Londen speelt op het gras, en ik heb een zeer goede beslissing over dit oppervlak, ik doe het, ik maak de minste fouten.Bovendien, in vergelijking met Australië of de Verenigde Staten is om te zeggen om de hoek. “

” Elke Tennis Association heeft de rechters, die opleidt, bereidt de beste op internationaal niveau. Dit geldt vooral voor de Grand Slam-landen. Bij elk toernooi werkt arbitragecommissie die de kandidaten selecteert. Referentie is bijzonder belangrijk. We moeten vooral om zichzelf te herschikken op het toernooi te bouwen een reputatie die geleidelijk aan de deelname van ‘s werelds top gebeurtenissen zal toestaan. “

” In de laatste afwisselend op de baan na een twee uur, negen leden tellende teams lijnrechters. Degenen die de laatste set te beslissen, blijven op de baan tijdens de sluitingsceremonie. Dit jaar had ik geluk. Het is voor elke deelnemer grote gebeurtenis.Uiteraard kan ik me niet zo intern voelen als Britse collega’s. Dat zijn de ontmoeting met leden van de koninklijke familie ontvoerd, wordt de ceremonie expliciet afgedrukt. De leden van het team die buiten het speelveld gebleven, ze letterlijk bewaken te hebben uitgewisseld. Schudden handen met een lid van de koninklijke familie is voor hen de grootste eer. “

” Ik denk dat Slowaken hebben geen respect voor autoriteit, en dus niet om te oordelen. In ons land zoekt de schuldige een slecht resultaat bij de scheidsrechter. Misschien Latijns-Amerika hebben we in deze vorm, maar in Engeland, Australië, Frankrijk en de Verenigde Staten, ontmoette ik met het team. Respect voor scheidsrechters is oneindig veel groter. “

” Tennis scheidsrechter kan zeker geen invloed op het spel zoals voetbal. In het voetbal kan een erkend of niet-erkend doel worden beslist over het resultaat.Tennis scheidsrechter maakt met slechts één uitwisseling een gemiddelde van drie tot vier beslissing is overigens niet alleen. Natuurlijk staat tennis onder druk van gokkantoren omdat het een groot bedrijf is. Tennisverenigingen hebben strikte antistatische systemen ontwikkeld die naar mijn mening werken. Ik weet dat in het bijzonder met betrekking tot een aantal Russische spelers veroorzaakte zo’n vermoeden. Maar uitgesloten dat tennis spelers als Rafael Nadal en Serena Williamsová bezweken aan dergelijke druk. “

” Elke grote speler is onder immense druk van het publiek, de media, financiën. Hoe dichter het bij de absolute tip komt, hoe groter de druk. Van elk toernooi wordt verwacht dat het de beste prestatie en het beste resultaat levert. Ons streven is om het onder de knie te krijgen.Er zijn geen algemeen aanvaarde regels of recepten binnen psychotherapie. Ik kijk er naar uit om een ​​deel van deze samenwerking te krijgen. Voor topsporters is het net als wanneer je een diamant snijdt. Je bent op zoek naar een manier om hem te beklimmen om optimaal te schijnen en het beste effect te hebben. “

” Ik denk het niet. Ik heb geen speciale training. Voor Wimbledon vind ik het leuk om het grastoernooi, meestal gekwalificeerd, te heroverwegen. Dat is wat training voor mij. Voor de wedstrijd heb ik geen ritueel, ik probeer mijn leven veilig te houden, dus ik voel me goed. Bij het kiezen moet men ontspannen en geconcentreerd zijn. Omdat hij, wanneer hij vooraf bevoegd is, in een stuiptrekking verkeerde en fouten maakt.Tussen de kwalificatiewedstrijden en de grote toernooien, heb ik dit jaar een fiets geleend, ik ben naar Londen gereisd. Het was een geweldige ontspanning. “

” Ik wil niet dat het impromptu is, maar ik veronderstel dat ik dat niet doe. Ik had een enorm verlangen om naar Wimbledon te gaan en het Master-toernooi te beslissen, zelfs op de Olympische Spelen. Ik heb al alles gedaan. Ik heb acht keer de Wimbledon-finale beslist, tweemaal de Masters-finale, twee keer de finale van de Olympische Spelen en het beste van het beste gespeeld. Dankzij mijn hobby zag ik de wereld, verzamelde mooie herinneringen. Ik heb een verschrikkelijk zwaar innerlijk dilemma. Ik heb er over nagedacht om een ​​carrière twee jaar te beëindigen. Ik zou mezelf willen wijden aan mijn praktijk en familie. Maar als het gaat om het breken van brood, kan ik het niet weerstaan, ik kan onvoldoende interne kracht vinden om Wimbledon te vertellen – genoeg!Het is mijn hart. “