Aston Villa: Jores Okore weigerde voor club te spelen, zegt beheerder van de beheerder

Aston Villa’s beheerder, Eric Black, beweerde dat de verdediger Jores Okore heeft geweigerd voor de club te spelen omdat hun seizoen van de ene crisis naar de andere blijft slingeren.

Indiscipline, slechte signeersessies en slechte afspraken hebben resulteerde in degradatie, de schuld waarvoor de eigenaar Randy Lerner vrijdag zei “ligt aan mijn voeten en niemand anders”. Black zei: “Het was geen onenigheid.Ik sprak met Jores de week die begon met de Bournemouth-wedstrijd [die plaatsvond op 9 april] en ik dacht dat hij goed reageerde en dacht dat hij heel goed trainde.

“Maar toen ik de XI op de vrijdag noemde, die Ik doe normaal gesproken om meer details te krijgen, Jores vroeg me om te zien en zei dat hij niet op de bank wilde staan, wat ik verrassend vond, maar dat was zijn beslissing.

“Dus ik trok hem toen terug uit het team. Ik ontmoette hem weer op de maandag en vroeg of hij zijn positie in het weekend had overwogen. Op dat moment zei hij dat hij niet in aanmerking wilde komen voor welke games dan ook.En op dat moment had ik echt geen andere keuze dan hem te verwijderen.

“Ik wil geen mensen die niet bij Aston Villa willen zijn en bij Aston Villa willen spelen, zeker niet onder de omstandigheden, en de Bournemouth-game was voor ons een enorm spel. Dus hij is naar de onder-21 gegaan en dat is wat er gebeurt.

“Ik ben verrast van een jonge of een oude speler, maar Jores zal daar zijn eigen gedachten over hebben en ik heb er mijn gedachten over. We zijn tot een conclusie gekomen. “Aston Villa-fans maken furore over Joleon Lescott’s ‘relegation a relief’ reactie Lees meer

Het is een opmerkelijke openbaring aan het einde van een kastijdweek in Villa Park. Joleon Lescott was afgelopen weekeinde gekwetste supporters door onhandig te zeggen dat degradatie een “gewicht van de schouders” was.Buiten het veld gaat het niet beter, met het nieuws dat er binnenkort banen worden geschrapt, gevolgd door de directeuren David Bernstein en Mervyn King die de club hebben verlaten.

Er is ook de kleine zaak van Gabriel Agbonlahor opgeschort, met de club die hun tweede onderzoek startte naar de off-field acties van een spits die dit seizoen slechts één doelpunt wist te maken. Gevraagd of de toekomst een toekomst had in Villa Park, zei Black: “Dat zou je Gabby moeten vragen.”