I otte år var der “Parma”, “Rangers” og meget mere

I otte år var der “Parma”, “Rangers” og meget mere. Bankrupts sker som tidligere, og de sker ikke, fordi ejerne forlader – fordi deres politik ikke er gennemtænkt. Klubber købte spillere, ikke aktiver.

PSG er ikke truet. “City” – også.

Neimar er et aktiv. Det koster 222 millioner. Hvis sheiks keder sig med et parisisk legetøj – vil PSG sælge det, købe spillere med en ny foranstaltning og vende tilbage til deres tidligere positioner.

Hyklerisk dummy. Financial Fair Play skal annulleres Billeder: Goal, PSG

5. Tilskyndelse til sund konkurrence mellem klubber på det finansielle område.

På dette punkt er der en fremragende abonnement på UEFAs websted: “Næsten alle hovedaktørerne i fodboldverdenen har udtrykt absolut støtte til disse virksomheder.” Hvilken konkurrence samledes de “hovedpersoner” for at opmuntre? Hvem og ved hvilken lov fastsatte forskellen mellem grund og sekundær?

Konkurrencen forblev i 90’erne, i de før Bosman-tider, da nogle klubber kunne holde lederne og andre – ikke kunne købe op på grund af grænsen. Nu, som før, er der små klubber og store. FFP afhjælper ikke denne situation. Men han fik forskellen mellem dem.

Jeg bemærkede ikke, at i otte år, “Osasuna” nærmede sig “Barcelona”. Men tidligere kunne hun gøre det: der var nok af en rig sponsor. Nu vil “Osasuna” ikke være i stand til at sammensætte en stjernesammensætning, selvom der er en ny kede sheikh. Det vil tage mange år, indtil fodboldens overskud i klubben giver dig mulighed for at købe toppe.

Hvorfor pludselig skal penge til overførsler komme fra fodbold? Fordi penge ikke kommer fra fodboldpas af dem, der er vant til fordel?

Finansielt fair play er et legetøj af de bedste klubber. Forsigtigt, utilsigtet, er det ligegyldigt. Det vigtigste er, at det femte element ikke fremmer konkurrence – det dræber det.

“Hovedpersoner” får som standard den fordel. Popularitet er sponsorer, fans, reklame: store juridiske indkomster. Men “Barca” er ikke populær ved fødslen. Traditioner, historie – frugten af ikke-fodboldpenge, som i det sidste århundrede bragte store spillere til de nuværende topklubber.

Så hvorfor skulle det være anderledes nu?