Mack Horton talar ut efter gyllene Bet365 simning som oroförgiftar Rio pool

I debattens framsida har varit Ungerns Katinka Hosszu och Australiens Mack Horton, guldmatchare som öppnar natten, som illustrerar den alltmer suddiga linjen mellan Bet365 oldskolans tro på det traditionella olympiska idealet och ökad offentlig cynism om den upplevda moderna verkligheten. Bortsett från den torpedoformade bulldogen som är Adam Peaty, har de varit de två mest minnesvärda simmarna på denna olympiska plats hittills.

Ingen säger att Peaty är något annat än en magnifik annons för brittisk Bet365 simning när han blinkar resten av breaststroking världen. Så varför otrogenheten på Hosszus nästan absurd snabbt världsrekord i 400m individuella medley? Det finns inget förslag här om olaglighet, inte minst för att ungerska har vidtagit rättsliga åtgärder mot dem som tvivlat henne tidigare.Men det här är en 27-årig idrottsman som tävlar i hennes fjärde spel som aldrig tidigare vann en medalj. Plötsligt är hon så långt framför fältet som hon var fem sekunder före världsrekordet i ett skede, innan han Bet365 sportspel bonus saktade sig för att krossa den med mer än två sekunder.

Det lyfter fram den förvirrade frågan om hur Många fördelarna med tvivel gäller nu – eller bör tillämpas – i professionell sport. Oskyldig tills bevisad skyldig skulle normalt vara koden, förutom att vissa simmare nu uttrycker öppen disenchantment.När den seriösa amerikanska medaljen Michael Phelps säger att han tvivlar på att han någonsin tävlat i en helt ren sport Bet365 rankades den bland de saddaste atletiska citaten på någon era.Gaurika Singh gladde att “göra Nepal stolt” genom att vinna 100m backstroke värme Läs mer

Kort sagt vet ingen riktigt vad man ska tänka. Lite undrar då att Australien har hängt så entusiastiskt till Horton, som simmade en ganska magnifik race i 400m freestyle för att avstå Sun Yang, den kinesiska simmaren med en rutig ny dopinghistoria.Inte bara gjorde Horton – aka “Mack the Knife” – peka på att han skakade motståndarens hand efter att ha slagit honom på väggen men hänvisade till honom som ett drogsvind mot ansiktet på presskonferensen efter loppet och sa att Bet365 han kände sig tvungen att vinna för alla rena idrottare där ute.

“De senaste 50m jag tänkte på vad jag sa och vad som skulle hända om han får mig hit – jag hade inget annat val än att slå honom”, sa Horton . Det har inte gått bra i Kina, förutsägbart, där Yang-fans, via sociala medier, begär en ursäkt. Under omständigheterna var det lite ironiskt när Yang återuppstod på söndagen för att vinna sin värme av Männen 200m freestyle, följt av Bet365 segrar för Yulia Efimova, fick de mest högprofilerade av de ryska svimmarna kontroversiellt att tävla i Rio och de ryska mänens reläteam.Efimova förbjöds i 16 månader 2013 efter det att spår av en anabolisk steroid hittades i hennes system och fick ett preliminärt förbud tidigare i år, senare lyfts efter att ha testats positivt för meldonium. Den irländska simmaren Fiona Doyle skarrade inte Bet365 hennes ord efter att ha misslyckats med att kvalificera sig från Efimovas värme.

“Cheaters är cheaters”, berättade hon för Irish Times. “Hon [Efimova] har testat positivt fem gånger och hon har blivit borta med den igen. Det är som att Fina fortsätter på sitt ord och IOC fortsätter att gå tillbaka på sitt ord…det är inte rättvist på resten av idrottarna som är rena. Vem ska du lita på nu?De har skyltar över hela byn som säger att vi är en ren Bet365 sport och det är det inte. “Hur Australien bröt sin egen rekord i kvinnornas 4×100 freestyle relä Läs mer

Det kommer säkert att finnas mycket fokus på Efimova om hon slår Plymouth-baserade litauiska Ruta Meilutyte och US-simmaren Lilly King i en vackert klar slut på kvinnornas 100m bröstslag på måndagen. Den andra huvudhändelsen, i kölvattnet på Peaty’s mäns 100m bröstslag, skulle vara James Guys försök att kompensera för sin svällande sjätteplacering i 400m freestyle över Bet365 hans föredragna 200m avstånd.

Guy erkänner fritt lördagens final gick inte som planerat men hoppas fortfarande att kanalisera sin inre Peaty. “Jag var lite upprörd att avsluta sjätte men du måste ta den och fortsätta.Adam och jag delar en lägenhet och utbyter ord om hur han gör saker. I natt kunde vi knappt Bet365 sova på grund av alla adrenalin och känslor som gick in i simmen. “