Sidste sæson så “City” Pepa stilistisk ud som et hold af Marcelo Bielsa

Sidste sæson så “City” Pepa stilistisk ud som et hold af Marcelo Bielsa, end Guardiolas team. “Når vi mister bolden, er vores første opgave at returnere det” – credo af det argentinske geni, men ikke det catalanske. “Borgere” følte os usikkert uden en bold. Dette blev til en fobi – udvælgelsen var vigtigere end et modangreb efter det. Og med bolden blev “MS” choked med engelsk pres.

Mod “Liverpool” “City” fejrede ikke i udvælgelsen, men ventede tålmodigt, indtil modstanderen selv ville miste det eller begå en fejltagelse. Holdet forsvarede forsigtigt portene – afskåret den skærpende Manet og Salah, vandt top duellering. Og så fangede “Liverpool” på sin standardfejl – kaster bag forsvarssiden.

Fjernelse har ikke påvirket resultatet

“Liverpool” tabte ikke på grund af fjernelsen af Manet, og Klopp mistede taktisk duel Guardiola. Spanjeren løste et af hans hovedproblemer – han tilpassede sig spillet uden bolden og blev mere tålmodig uden ham. Tyskeren etablerede stadig ikke et spil på forsvaret. Efter det tredje mål serverede Merseyside-spillerne allerede nummeret, så Lera Sane havde lige afsluttet dem.

Med Ederson koster alt

Slå dit hoved Ederson er ok, “City” er også, og “Liverpool” er ikke fotograf: MCFC, Sky Sports

I de minutter, hvor den brasilianske lå på græsplænen, huskede jeg ufrivilligt episoden med Gary Cahill og Ryan Mason, da livet for det andet var i fare. Blæset til Manet var meget farligt, så efter ham kunne der ske noget.

Efter kampen tog kameraet Ederson i podtribunnom-rummet. Han gik alene og inspicerede Liverpools rute. Det er godt, at alt viste sig okay.