Grigoryanskaya kirken. Hvor bærer Noas ark Ararat?

Grigoryanskaya kirken. Hvor bærer Noas ark Ararat?
Ivan Tiantov – om fremtiden for Moskva klubben.

“Ararat” beordrede at leve længe.

For et par dage siden blev denne sætning læst med en enkelt betydning. Og i dag faldt fra ingenting på skalaerne i Themis 85 millioner katapulter “Ararat” lige ind i første division, samtidig relegating holdet fra damoklessværd hængende over hendes dødsdom.

Og det faktum, at jeg er tilfreds med det. Det ville være kedeligt at læse dødsordet på “Ararat” med sorg over, hvad dette hold ikke blev. En anden ting er, at Ararat selv nu ikke kan indse alt, hvad der er iboende i det fra fødslen.

Og der lægges meget, ikke tæller millioner af trancher uden afsenderens adresse. Det samme potentiale, der er sammenligneligt i størrelse til hele armenske diaspora. Og helt afhængig af hende.

Grigoryanskaya kirken. Hvor bærer Noas ark Ararat?
Foto: Medusa, R-Sport

Siden oprettelsen af “Ararat” var det klart, at holdet hævder status som statsborger for alle armeniere. Nu besluttede de at bekræfte ordet med gerningen. Klubben planlægger at udstede 10 millioner aktier, der er værd 5.000 rubler. Derfor er prisen på “Ararat” fastsat til 50 milliarder rubler.

Men du skal også bruge penge med sindet. Og hvis du ikke bruger, vil hovedstaden før eller senere blive sat på dine fødder og taget i udlandet. Så bragte Oganesyan.

Du kan selvfølgelig købe i hver af linjerne selv på en stjerne af russisk fodbold under flyvningen. Men hvorfor? At flyve ind i rummet og med disse stjerner brændt til aske, spredes aske over samme PFL? Hukommelsen om sammenbruddet af en hel planet i Ramenskoye hedder Saturn. Og selvfølgelig ikke fans af Ararat drømmer om dette rum.

Klubben er ikke berøvet individualitet, for at blive en andens sekundære. Men at vokse til noget selvforsynende i fremtiden, “Ararat” er nu værd at tage som et eksempel med noget lige så integreret.

“Athletic” som et eksempel. En klub, hvor grundlaget for alle mennesker er en. Kun de ser sig selv som en særskilt nation med deres Baskerland. I armenierne er et sådant spørgsmål ikke værd for et par årtusinder.

Nå, der er andre der kan sammenligne sig i Europa. “Dalkurd”, for eksempel. Grundlagt af kurdere bosiddende i svenske borleng, har klubben nu ret succes i Sveriges næststørste division. Men højst sandsynligt vil han ikke stige ovenfor. Og hvis han hopper til top liga, så vil det kun være interessant for kurderne.