Paul Lawrie in pole positie voor de derde overwinning bij Qatar Masters

Schotland’s Paul Lawrie heeft een toespraak van zijn landgenoot Marc Warren gecrediteerd om hem in pole positie te zetten voor een derde overwinning in de Qatar-meesters.

Lawrie’s eerste overwinning in Qatar kwam in 1999, hetzelfde jaar als Zijn open triomf in Carnoustie, met de tweede in 2012 die hem helpt om een ​​Ryder Cup terug te keren in Medinah na een afwezigheid van 13 jaar.

De 47-jarige won ook het Johnnie Walker Championship in 2012 en, Hoewel hij geen overwinning heeft geproefd op de Europese Tour sinds, heeft een tweede ronde van 66 bij Doha Golf Club hem de leiding gegeven op 11 onder de paren, een schot voor zijn Ryder Cup-teamgenoot Nicolas Colsaerts.

‘Marc Warren had een mooie blik op mij toen ik de cut in Abu Dhabi miste en hij zei hetzelfde als iedereen,’ legde Lawrie uit. “Mijn aanval is te lang, het moet een beetje korter en een beetje sneller zijn, dus ik heb de afgelopen paar dagen eraan gewerkt en voelt me ​​zeker alsof ik het heb.

“Ik raakte veel putten toen ik de cut vorige week miste.De hele zondag heb ik veel werk gedaan en kwam hier en ik heb duizenden putts getroffen sinds ik hier ben.Dus het is maar een paar dagen geduurd en het voelt zich comfortabel. ‘

Vanaf de negen achteren vocht Lawrie de 10e en 12e voordat hij maar zijn tweede schot van de week op de 15e daalde, maar terug met birdies Op 16 en 18 om de beurt te bereiken in 33.

Colsaerts, die niet sinds het World Match Play Championship in 2012 heeft gewonnen, voldoet uitstekend aan de zwaardere middagomstandigheden en levert drie birdies, een adelaar en een Engelse Andrew Johnston, Spanje’s Rafael Cabrera-Bello en Frankryk’s Grégory Bourdy zijn een schot verder terug, Bourdy’s 68 met een hole-in-one op de achtste – De eerste in de geschiedenis van het evenement.

De voormalige kampioen Sergio García is een van de vijf spelers een schot verder terug op acht onder na het toevoegen van een 66 aan zijn opening 70 ondanks opnieuw missen een aantal goede birdie kansen .