Unibet: obilazak Velike Britanije s Wigginsom ‘osjeća se malo Lads on Tour’

Osmodnevni događaj, koji završava u Londonu 11. rujna, bit će posebno značajan za Doull kao svoju posljednju utrku za momčad Wiggins prije nego što se počne trčati kao profesionalac za Team Sky, a njegova vožnja na prošlogodišnjem događaju učinkovito zajamčena Unibet momčad je mjesto na ovogodišnjoj utrci nekoliko mjeseci unaprijed. Nakon završetka britanske turneje, Doull će početi s kratkim prekršajem s Skyom kao šegrtom, utrkujući niz događaja kako bi stavio prst na vodu, prije nego što se sljedeće godine pridružio ugovoru s Chrisom Froomeom.

Kao i mnogi drugi koji se natječu sljedećeg tjedna, Doull se nada da će utrku koristiti kao priprema za prvenstvo svjetskog utrka na cesti sredinom listopada, kada se u četvrtom tromjesečju očekuje da će ravnopravni tečaj u Kataru pogodovati sprinteru poput Marku Cavendishu. “Nadam se da ću dobiti izbor za to, pa mogu ići pomoći Cavu.Bit će mu omiljena pa bi Unibet dobivanje u ekipi Velike Britanije moglo biti nešto posebno. “Interaktivan” Sve to dobro funkcionira “, dodaje on. “Sjedio sam s [trenerom Skya] Rodom Ellingworthom prije Olimpijskih igara; rekao je da može vidjeti da to neće biti dobra ideja da samo obavite timsku potragu, a zatim zatvorite do iduće godine i završite idući u moj prvi trening kamp sa Sky ispod, gdje bih trebao biti.Dakle, ideja je utrkivati kasno u godinu dana prije nego što sam pauza, potrajati studeni i početi pravilno u prosincu. ”

Doull je osvojio bodovnu nagradu na prošlogodišnjem Tour of Britain i učinkovito je postavio svoj zahtjev da mjesto kao profesionalac s nizom visokih plasmana u masovnim završetcima koji su se snažno pojavili u utrci, ali ove godine on je manje optimističan jer je utrka Unibet učinkovito obilježila prijelaz iz vrlo kratkih, visokih intenziteta potrebnih za timsku potragu na veće udaljenosti i više održivih napora potrebnih za utrke na cesti.

“U nepoznato je malo, osjećam se dobro, ali utrka je drugačija. Pokušat ću ući u njega koliko god mogu, veselim se pomoći drugim momcima koji su mi pomogli u prošlosti, dečki poput Jon Dibbena.Radujem se što ću raditi na bocama jer to ću raditi u Skyu.Bit će opušteno, uvijek je dobar smijeh s [Bradley] Wigginsom, osjeća se malo Lads na turneju. Ako je tako, to će biti kontrast od iskustva tima u Riou, kada konačno pretvorio u naporan slugfest, s britanskim i australskim kvartetima vidljivo izlazi na noge i prije konačnog kruga. “Kao tim, točno znamo što da radimo, Unibet brojevima, podacima, svi znaju koliko dugo trebaju biti, kada treba izdvojiti, ali u konačnici smo oboje napustili nerealno brzo, au nekom trenutku to bi trebalo doći do glave “, prisjeća se Doull.Christine Majerus potice u Alisonu Tetricku da povede žensku turneju rano olovo.” [Australija] vole takvu utrku – pomalo otimati – ali mi bolje kada je kontrolirana.Gotovo su nas pobijedili jer smo ih trčali pod njihovim uvjetima. Imali smo toliko na njima u polufinalu da su mislili da će izaći van i vidjeti što bi mogli, ako su eksplodirali, onda su raznijeli. Kad sam napravio svoj prvi turn, mogao sam reći da smo bili u dobrom stanju, znala sam da ćemo raznijeti, samo je pitanje tko će raznijeti više. U našim glavama očekujemo savršenu vožnju, ali smo doista odstranili od samog početka.Jedan od nositelja Unibet gotovo je pao Bradu na početku [i] odskakali smo s kotača, s pijeskaša [uz stazu]. ”

Tim momčad Wiggins postavio je višestruki olimpijski medalist sa dva cilja: omogućiti Wigginsima i ostalim članovima tima da provode svoj road racing program prema potrebama rasporeda i da doniraju talentirane mlade britance do profesionalnih redova. Ove godine, s tim zlatnom medaljom u vreći i Doullom, krenuli su za Sky, te kutije su jasno označene. “Wiggins je bio dobar po cijeloj ploči”, kaže Doull. “Oprema je dobra, osoblje poput nutricionista je dobro, program utrke je fleksibilan. Ako želite vježbati posebno za nešto, bili su sretni da me izvučemo iz Unibet klađenje putem interneta utrke ili propustite.To može biti borba u timovima u kontinentalnim [trećim stupnjevima], ali program utrke nije bio drugi, s utrkama poput Kalifornije i Abu Dhabija. ”

U nebu, mladi velški zna da će iskustvo biti daleko strukturiraniji. U početku se nada da će svoj trag u jednodnevnim Classic utrkama, slijedeći primjer bivšeg bivšeg Maindy Flyersa – kluba temeljenog na starom Commonwealth stadionu u Cardiffu – Gereint Thomas i Luke Rowe. “Vjerujem da je to moja budućnost, ali da budem iskren, nikad nisam imao punu godinu na cesti, uvijek sam vrtio ploče između ceste i staze, pa sad želim vidjeti koliko daleko mogu to gurati. ”

Dalje niz liniju, povratak na Olimpijske igre za Tokio je također na karticama. “Prije no što sam otišla u Rio, rekao sam da bih htio ići tamo, označiti tu kutiju, a zatim Unibet krenuti dalje.Nisam mislio da bih se htio vratiti jer ne možete samo pasti, tako je specijaliziran. Ali nakon osjećaja da je pobijedim, nikada nisam iskusio ništa takvo. Mnogo toga se može promijeniti, ali upravo sada mislim da se moram vratiti. “Još pet gledatiMark Cavendish Kao i ostali sportaši na terenu, Manxman ima svoje oči na svjetskom prvenstvu.Cavendish je tijekom godina osvojio 10 stadija na britanskoj turneji i ima dobre izglede za dodavanje sljedećeg tjedna.Daniel McLay

Sprintovo otkriće ovogodišnje Tour de Francea, McLay utrkuje britansku turneju kao dio od jakog britanskog tima – njegova momčad Fortuneo ne ide na vožnju – to uključuje još jedan vrhunski sprinter u Adamu Blythe.Tom Dumoulin

Faza probnog trajanja u subotu u Bristolu pogodovat će olimpijsko vrijeme medalja, ali njegova ukupna prilika u Touru ovisit će o tome kako se bavi hillier fazama i vrhuncu završiti prethodnog dana.Elia Viviani

Olimpijska mjesta utrka prvakinja je još jedan čovjek s očima na svjetskoj cesti utrka prvenstva, te u Sky timu koji nema stručnjaka za vremensko suđenje vjerojatno je da će on i Ben Swift biti glavni ljudi s očima na pozornicama. Daniel Martin prošli nastupi u onome što je gotovo njegov dom Tour – rođen je u Birminghamu, ali h kao irski državljanstvo preko svoje majke – i ima mogućnosti u Lake District, Walesu i Devonu izgraditi maržu prije predstave na vremenu.

more: uni-hr.com